Tuesday, April 20, 2010

DRAMA BERSIRI ADAMAYA!


Drama ini boleh dikatakan 'remake' dari filem I'm Not Single lakonan Lisa Surihani, Farid Kamil dan beberapa pelakon lain termasuk pengarahnya, Ahmad Idham dan penerbitnya, David Teoh.Drama ni pendek je,23 episod..

Pelakon & Watak :

Maya - Lisa Surihani
Adam - Syed Hussien (Ruffedge)
Dani - Faizal Yusof
Lisa - Diana Amir
Jasmin - Putri Mardiana

Sinopsis

Perkahwinan adalah suatu ikatan suci manakala cinta sejati menuntut pengorbanan. Begitulah yang terjadi terhadap Adam, 24 tahun (Hussein) dan Maya, 21 tahun (Lisa Surihani). Adam kelulusan undang-undang tetapi lebih cenderung kepada fotografi. Maya merupakan pelajar universiti tahun kedua dalam bidang insuran. Ibu bapanya mengambil keputusan mencarikan suami yang dapat menjaganya kerana mereka terpaksa bekerja di luar negara selama lima tahun. Adam ialah pilihan terbaik kerana ibu bapa mereka bersahabat baik.

Adam menurut kehendak ibu bapanya kerana tidak mahu menghampakan mereka. Maya pada mulanya membantah kerana mempunyai kekasih hati, Dani (Faizal Yusup) tetapi selepas dipujuk oleh ibu bapanya, dengan alasan yang kukuh, dia akhirnya bersetuju. Walaupun tiada perasaan cinta, Adam sebagai suami telah bertindak bijak untuk mencari titik persamaan yang menyatukan mereka.

Mereka mula bercinta dan dikurniakan seorang anak. Selepas lima tahun, percintaan mereka menghadapi dugaan tatkala Maya digoda kembali oleh Dani. Adam mula berjauhan dengan Maya untuk mengejar impiannya dan ini membuatkan mereka sering bergaduh. Adakah Maya akan menyedari tiada cinta yang lebih tulus selain dari cinta suaminya?

Adam menurut kehendak ibubapanya kerana tidak mahu menghampakan mereka. Maya pada mulanya membantah kerana telah mempunyai kekasih hati, Dani (Faizal Yusup) tetapi setelah dipujuk oleh ibubapanya, dengan alasan yang kukuh, dia akhirnya bersetuju..

Walaupun tiada perasaan cinta, Adam sebagai suami telah bertindak bijak untuk mencari titik persamaan yang menyatukan mereka. Mereka mula bercinta dan dikurniakan seorang anak. Selepas lima tahun, percintaan mereka menghadapi dugaan tatkala Maya digoda kembali oleh Dani. Adam mula berjauhan dengan Maya untuk mengejar impiannya dan ini membuatkan mereka sering bergaduh.

Adakah Maya akan menyedari tiada cinta yang lebih tulus selain dari cinta suaminya?

-luv this drama lots!-

6 comments:

chEnta said...

best ooh citew nie <3

MiSs MiNiE a.K.a In said...

chenta : yup2!;)

athrh lani said...

geng! i heart this drama too
:D

MiSs MiNiE a.K.a In said...

athrh lani : ;)

(●.•) aKu NaKaL (●.•) said...

x)~ follow the group add Facebook..

http://www.facebook.com/group.php?gid=100890339954535&ref=mf

boleh download movie berkenaan juga.. x)~

Cik Minie said...

aku nakal : thnx yea..;)