Monday, June 7, 2010

Tersurat & Tersirat !


Kalau perempuan tanya: Lawa ke budak pompuan tu?
Makna tersembunyi: Siapa yang paling lawa? I ke, budak pompuan tu?

Kalau perempuan tanya: You dah makan ke belum?
Makna tersembunyi: Jom pi makan. Lapar ni!

Kalau perempuan kata: Lawa-lawa la baju kat sini, yek.
Makna tersembunyi: Belikanlah untuk I.

Kalau perempuan kata: Rasa macam nak pening la.
Makna tersembunyi: Tolong picit kepala.

Kalau perempuan kata: Letihnya hari ni. Mana nakmasak, basuh kain-baju lagi…
Makna tersembunyi: Kita makan kat luar jelah. Lepas tu, tolong basuh kain-baju sekali, yek.

Kalau perempuan kata: Kita lebih sesuai berkawan saja.
Makna tersembunyi: I tak nak kat you. Tak paham-paham ke?

Kalau perempuan kata: I suka berkawan dengan you. You baik, memahami bla bla bla…
Makna tersembunyi: Hish… I rasa macam minat sesangat kat you la… Rasa macam nak jadi awek you je.

Kalau perempuan tanya: You pernah tak teringatkan awek you yang dulu?
Makna tersembunyi: Kalau nak gaduh, kalau berani sangat, sebut la nama dia depan aku.

Kalau perempuan kata: I sanggup berkorban demi kebahagiaan you.
Makna tersembunyi: Amboi! Aku kena berkorban.Habih, hangpa dua ekoq gak yang seronok.

Kalau perempuan kata: I tak kisah kalau memang betul you nak kahwin lagi satu. Asalkan you berterus-terang dengan I, bersikap jujur dan berlaku adil.
Makna tersembunyi: Sapa kata aku tak kisah? Adil ke tak adil, aku tak kira! Langkah mayat aku dulu sebelum nak menikah lagi satu.

-not all is true kot,is it girls?-

22 comments:

muhammad adam said...

hehehe...
oh...inilah yang perempuan kata..
ok pasni aku buat entry pasal lelaki kata plak.ok?tggu ek..

Farid MOFASAD said...

tang nie den suka

Kalau perempuan kata: Rasa macam nak pening la.
Makna tersembunyi: Tolong picit kepala.



weee......

hahahah



romanteknya~
hahahahaha


>>_______<<



...


JOM SERTAI KEMPEN KAMI BLOGGER PICISAN MENENTANG KEKEJAMAN ISRAEL!!

Cik Minie said...

muhammad adam : heheh..mngkn bkn sume pmpuan berkte begitu..nti bg tau le ble da way entry pasal laki kte k..;)

Cik Minie said...

farid : heheh..tu tndeny pmpn tu nk tgk laki tu care pasl dy or not..;)hheheh..

cheximm said...

haha part ni mmng takleh blah

Kalau perempuan kata: I suka berkawan dengan you. You baik, memahami bla bla bla…
Makna tersembunyi: Hish… I rasa macam minat sesangat kat you la… Rasa macam nak jadi awek you je.

syahh. said...

yupp , bkn sume btol .

Miz Kadiah said...

setuju sangat.. :)

noor afzan said...

serius ada yang betul la..

Cik Minie said...

cheximm : haahah..;)

Cik Minie said...

syahh : ;)

Cik Minie said...

miz kadiah : hehehe..;)

Cik Minie said...

noor afzan : ad yg btul & ad yg x..depends on individu..;)

~Azza~ said...

ada yang betol ahaks....

adam said...

lelaki kata: awk ayu la hari nie
makna: saje je nak amek hati ko haha

http://bukansaye.blogspot.com/

✿ Cik Cimi said...

a lil bit agree.
hahaha.

sheema said...

HAHA.
lawak gile
:D

Cik Minie said...

azza : heheh..;)

Cik Minie said...

adam : huuhuh..ye ek?lgi apa laki kte ek?

Cik Minie said...

cik mimi : yup2..;)

Cik Minie said...

sheema : heheh..;)

adam said...

nak pinjam idea bleh tak??
besh laa

Cik Minie said...

adam : blh je..no prob..;)