Friday, May 3, 2013

Melaka Trip : Menara Taming Sari

lepas tu, kitaorang pergi pulak MENARA TAMING SARI yang tidak jauh dari A'FAMOSA..
ni maklumat dari google : Dari ketinggian 80 meter dan pemandangan sejauh 5km, pelawat dapat menyaksikan banyak tempat-tempat menarik dan bersejarah seperti Selat Melaka, Kompleks TUDM,  Stadthuys, Puncak St. Paul, Memorial Kemerdekaan, Pulau Melaka dan Masjid Negeri. Tempoh perjalanan adalah 7 minit dan kapasiti penumpangnya adalah 80 orang. Ketinggiannya ialah 110 meter. 
harga tiket pula untuk DEWASA = RM10.00 and KANAK-KANAK = RM5.00
mula-mula tu macam gayat sikit, but after that dah okay. dapat nampak whole MELAKA !
love sempat belikan minie WATCH. and we bought the same SHIRT.
lepas tu, kitaorang lunch and jalan kat PAHLAWAN WALK. then, decided to go to MAHKOTA PARADE. tetibe kat sane, plan tengok movie IRON MAN 3.


NOTA CINTA : The sky isn't always blue nor does the sun always shine, but as long as I got you, I will be fine.
-taming sari-

2 comments:

Nur Atiqah said...

I've been there . Seronok . tapi sayang . I tak sempat tangkap gambar sbb excited sgt naik menara tu. Smpai lupa tangkap gmbar . hehe ^^

Minie Mickey said...

nur atiqah : hehehehe..ni second time minie g..since minie suke camwhoring, bergambar itu wajib..hikhikhik..^_^