Thursday, May 16, 2013

Paras Rupa VS Hati

dalam mencari pasangan hidup or cinta sehidup semati korunk, adakah PARAS RUPA atau HATI yang korunk dahulukan ? semua inginkan pasangan yang tampak sempurna dari segi semua aspek termasuklah fizikal dan hati. semua nak pasangan mereka either cantik or handsome and mempunyai hati yang baik. but the fact is no one is perfect.
bagi minie, i prefer HATI yang BAIK. HATI is definitely FIRST. kalau ade hati yang baik and ikhlas, insyallah PARAS RUPA akan menjadi lebih baik. HATI bukanlah sesuatu yang boleh berubah dengan pantas. bila HATI baik, insyallah akan berkekalan hingga ke akhir hayat. sebabnye nanti kita dan pasangan yang betanggungjawab mendidik anak-anak.
for me, PARAS RUPA semestinya KEDUA. paras rupa boleh berubah within few seconds or few minutes. dari paras rupa yang cantik atau handsome kepada paras rupa yang tidak seberapa. dari paras rupa yang tidak seberapa kepada paras rupa yang cantik atau handsome. if kita sayangkan seseorang itu kerana PARAS RUPA atau fizikal semata-mata,jikalau suatu hari nanti pasangan kita tu accident or muka die terluka or paras rupa yang handsome atau cantik tu hilang, takkan sayang kita pada pasangan kita tu hilang macam tu je? besides apa gunenya kalau PARAS RUPA handsome atau cantik, tapi HATI tu kosong, tak ikhlas. kalau dapat pasangan yang HATI BAIK and PARAS RUPA cantik or handsome, itu kira bonus la tu.
so, korunk pula yang mana menjadi pilihan? HATI atau PARAS RUPA ?

NOTA CINTA : I'll never be able to end my explanation. There are far more things that I love about you than you think.
-love-

5 comments:

TeTo YakSa said...

hURM. MestiLah hati.. tapi hati pun kekadang boleh berubah jugak kan?? hehehe

Iehah Farihah said...

Betul tu..hati memng yang utama kita pilih..tapi kadang2 hati pun boleh berubah jugak kan..

Minie Mickey said...

teto yaksa & iehah farihah: betul tu..but hati berubah mesti lame kan..

najiah shaharain said...

:P nice sharing

Minie Mickey said...

najiah shaharain : thanx. ^_^